Solemnitat de la Mare de Déu. Reflexió de l'Evangeli




 Començant l’any l’Església focalitza sobretot la celebració d’avui en Maria. Aquests últims dies, temps d’advent i Nadal, hem accentuat tres aspectes importants d’aquesta jove de Natzaret elegida per Déu:

  •  Ella és immaculada (8 de desembre). Maria no té res a veure amb el pecat. No hi pacta amb ell. Ella és la plena de gràcia. La dona del sí a Déu.
  • Ella és temple de Déu (IV diumenge d’Advent). Maria entén que el temple on Déu vol habitar primer i abans de cap altra lloc, és el nostre propi cor. Sols quan Déu habita en els nostres cors, tot es converteix en el seu temple, tot ens parla de la seva presència.
  •  Ella és Mare de Déu (avui, 1 de gener).


Maria és mare, Maria és peça de referència fonamental per a la construcció de les nostres famílies. Qualsevol maternitat d’una dona cristiana ha de tenir com a referència a aquesta dona-jove que confia en Déu plenament per a dur a terme i per a viure constantment la seva maternitat. Sols hi ha maternitat cristiana allà on, una mare prega, es posa diàriament en mans de Déu.

I Maria és mare de Déu. En ella hi veiem realitzat totalment l’amor de Déu a favor de tots els humans. En ella Déu s’hi encarna, es fa història i presència humana. Maria avui ens mostra com ha de ser l’estil de la nostra vida: una oberta total i constant a Déu.

I avui, a més, celebram l’octava del naixement de Jesús, celebram dos detalls importantíssims: la circumcisió de Jesús i la imposició del seu nom.

La maternitat i la paternitat de qualsevol persona cristiana sols és complerta a l’hora del baptisme. Maria i Josep ens tornen ser referents imprescindibles. Ells ens diuen, amb el seu testimoni, que tot fill/a de qualsevol pares creients ha de ser batejat. Pares i fills han de viure sagramentalment el que són per naturalesa: fills de Déu.

I, a més, posen nom al seu fill. El seu nom serà Jesús. Jesús que vol dir “salvador”. El Fill de Maria és l’enviat del Pare per salvar-nos. Per conduir-nos al Pare. Qualsevol dels nostres fills ha de poder ser anomenat d’una forma tal que ens desperti a tots interès cristià.

Començam un nou any. L’any 2012. Facem un propòsit, sigui aquest el nostre bon desig: que cada família és fonamenti amb una paternitat i maternitat semblant a la de Josep i de Maria. Maternitat i paternitat posada en mans de Déu. Que cadascú de noltros visqui aquest any 2012 sabent i vivint la seva pertinença a Déu.

                                                                                                J. Bosco Faner


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El ciri Pasqual

LA FESTA DE TOTS SANTS A LA CATEQUESI

Lectures de Maria